Crostata di marmellata

Kookles in De Marken Het dessert :  Crostata di marmellata Benodigdheden:
  • 250 g bloem
  • 2 eigelen (of hele eieren)
  • 80 g suiker
  • eventueel wat geraspte citroenschil
  • 140 g boter (niet te mals laten worden)
Doe de bloem op je werkblad en maak er een kuiltje in. De suiker doe je rond de bloem zodat hij niet rechtsreeks met het ei in aanraking komt. Doe het ei(geel) in het kuiltje en meng alles, voeg ook de boter toe (doe het in stukjes, dat verwerkt gemakkelijker). Daarna het deeg goed kneden, in een bolletje rollen en ingerollen in vershoudfolie. Leg het minstens 30 minuten in de koelkast. Als het deeg voldoende gekoeld is rol je het uit en plaats je het in een taartvorm. Goed aandrukken en de overstekende randjes afrollen. Vul de taart met confituur – typisch in De Marken is dat pruimenconfituur. Maak latjes met de deegrestjes en beleg de taart met deze latjes. Bak nu een 35 minuten in een oven op een temperatuur van 160 tot 180 graden. https://www.lacucinaitaliana.it/ricetta/dolci-e-dessert/crostata-ricetta-classica/ Smakelijk!
Dit bericht is geplaatst in eten. Bookmark de permalink.