Aardbeien planten

14 plantje van elke soort + 2 scheuten van eigen tuin… ras is onbekend. Elsanta Een heerlijke aardbei! Deze doordragende aardbei is één van de meest geteelde soorten in Europa. De plant geeft een hoge opbrengst en de vruchten zijn stevig en zijn lang houdbaar. Bovenal zijn ze heerlijk van smaak! Deze soort rijpt middelvroeg. Darselect Opbrengst:hoog Rijptijd: vroeg, eind juni, zeer grote,stevige en zoete vruchten weinig gevoelig, behalve voor verwelkingsziekte Vixamanta? Niets gevonden op internet, komt van Jochmans Tuin en Diershop in Tielt-Winge, ik zal ’t volgende keer eens vragen als ik er nog aan denk… Vima Zanta is de naam: Een vroege soort met sappige, zeer goed smakende vruchten. Erg makkelijk te plukken, alleen niet zo lang houdbaar, maar dat is voor de thuisteelt natuurlijk geen probleem. Oogst vanaf half mei. Ziekteresistent dus prima biologisch te telen. Het tweede jaar neemt de opbrengst aanzienlijk toe. Daarna oogst je ranken voor nieuw plantgoed. -AGP-
Dit bericht is geplaatst in tuinieren. Bookmark de permalink.